Szekció elnök-titkári értekezletet tartott a Doktorok Kollégiuma

Pápán, 2015. július 5-7 között tartja nyári plenáris ülését a Magyarországi Református Egyház Doktorok Kollégiuma, derült ki a szekció elnökök és titkárok február 2-i tanácskozásán.

A Doktorok Kollégiuma elnökének, Dr. Bölcskei Gusztávnak az áhitatát követően a testület a 2015-ös esztendő legfontosabb kérdéseit tekintette át.

 

Plenáris ülés 2015-ben Pápán

A teológiai kar meghívására, a Pápai Református Teológiai Akadémián tartják július 5-7. között a Doktorok Kollégiuma plenáris ülését. A szekciók hétfőn és kedden délelőtt tarthatnak üléseket, a plenáris ülés pedig közgyűléssel ér véget.

 

Regisztrációs díj

A Doktorok Kollégiuma közgyűlése 2014-ben határozott arról, hogy a regisztrációs díj kérdésének tárgyalását a szekció elnök-titkári értekezlet hatáskörébe utalja. Így határozott most a testület arról, hogy a regisztrációs díj mértékét megtartva, azt minden tagja részére befizetendőnek tartja. A doktorandusz hallgatók esetében a díj 50%-al mérséklődik. Döntés született továbbá arról is, hogy a plenáris ülésre a résztvevőket kísérő, pl. családtagoknak az ülésnek otthont adó intézmény által meghatározott önköltségi árat kell kifizetniük. A pontos határozatokat a szekció elnök-titkárok hamarosan levélben is eljuttatják a szekció tagoknak.

 

Collegium Doctorum

A Doktorok Kollégiuma ez évi évkönyvében a tavalyi plenáris ülés anyaga jelenik majd meg. A tanulmányok beküldési határideje március 15. Döntés született arról is, hogy az évkönyvben az eddig használatos hivatkozási rendszert használja a testület. A Doktorok Kollégiuma önálló honlapján továbbra is lehetőség lesz az évkönyv korábbi számainak elérése.

Reménység szerint hamarosan sor kerül egy magyar internetes teológiai folyóiratcikk adatbázisnak az elindítására, amelyben tematikusan visszakereshetők lesznek a magyar református teológia folyóiratokban megjelent művei, tárgyszó és téma szerint.

 

Hozzászólások